Schade melden | Mijn VrijVerzekerd

vrijverzekerd koppel
Veranderingen in je leven:


Ik ga trouwen


Ik krijg een kind


Ik koop een nieuwe auto


Ik koop een nieuwe woning

De veranderingen

In ieders leven verandert veel. Vaak weten we niet welke gevolgen dit heeft voor onze verzekeringen. En hoe verzekeringen ons kunnen helpen om datgene wat ons dierbaar is beter te beschermen. Om je daarbij te helpen hebben wij voor de belangrijkste gebeurtenissen een adviespagina gemaakt.

Besparen op je verzekeringspremies

Als je bijvoorbeeld gaat trouwen dan kun je vaak honderden euro's besparen op je verzekeringspremies. De reden is dat jij en je partner dan dubbel verzekerd zijn. Het is vaak veel voordeliger om één verzekering te hebben voor je gezin dan afzonderlijke verzekeringen voor elk gezinslid. Zie onze tips in de checklist 'Gevolgen huwelijk voor je verzekeringen'. 

Als je gaat verhuizen dan kan je woonhuisverzekering duurder worden, omdat het risico op inbraak in je nieuwe woonplaats hoger kan zijn. Of omdat je een groter huis of een nieuwe badkamer hebt gekocht. Veel mensen weten niet dat ze bij verhuizing hun huidige verzekering kunnen opzeggen en overstappen naar een goedkopere en betere woonhuisverzekering.

Lees meer over gevolgen van de onderstaande gebeurtenissen voor je verzekeringen.

Ik ga trouwen
Ik krijg een kind
Ik koop een nieuwe auto
Ik koop een nieuwe woning