Schade melden | Mijn VrijVerzekerd

vrijverzekerd koppel
Veranderingen in je leven:


Ik ga trouwen


Ik krijg een kind


Ik koop een nieuwe auto


Ik koop een nieuwe woning

Ik wil een zorgeloze huwelijksdag

Maanden ben je bezig met voorbereidingen van je huwelijksdag. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Stel dat het enorm gaat onweren op je huwelijksdag. Of dat de band op het laatste moment afzegt. Of dat je een koffievlek per ongeluk op je trouwjurk krijgt. En het allerergste: wat als iemand uit je familie ziek wordt, waardoor je trouwfeest wordt afgelast? 

Waarom is het verstandig om je huwelijksdag te verzekeren?

VrijVerzekerd wil je graag vrij van zorgen maken! Met onze huwelijksdagverzekering word je in al deze gevallen schadeloos gesteld. Want een huwelijk is al duur genoeg om het één keer te organiseren. Je kan bij ons je huwelijksdag al vanaf 44 euro verzekeren.

Welke vergoeding biedt de huwelijksdagverzekering?

 • Je annuleringskosten, als het huwelijksfeest wordt afgelast ingeval van ziekte of overlijden van bruid en/of bruidegom.
 • Je annuleringskosten ingeval van ziekte of overlijden van naaste familieleden en getuigen.
 • Je annuleringskosten ingeval van faillissement catering / horeca.
 • Je annuleringskosten ingeval van extreme weersomstandigheden waardoor openbaar vervoer wordt stilgelegd.
 • Schade aan kleding van bruid, bruidegom, bruidsmeisjes en bruidsjonkers.
 • Huur van een vervangende muziekband als de geboekte band moet afzeggen i.v.m. ernstig ongeval of ziekte.
 • Schade aan je huwelijkscadeaus tot en met de dag na het huwelijksfeest.
 • Als je voor het Royaal pakket kiest, wordt je dekking uitgebreid met een ongevallenverzekering: bij overlijden wordt er € 3.000,- uitgekeerd, bij blijvende invaliditeit maximaal € 15.000,-

Let op: Kosten, gemaakt voor de aanvraagdatum van deze verzekering zijn niet verzekerd! 

Wat zijn gevolgen huwelijk voor je verzekeringen?

 • Aansprakelijkheid. Denk eraan de eventuele losse polissen die jullie als alleenstaanden hadden om te zetten in één aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking. Samenwonen of trouwen is een reden tot opzegging. Je mag zelf kiezen welke van de twee polissen je opzegt en welke polis wordt omgezet naar gezinsdekking.
 • Inboedel. Als je samenwoont of gaat samenwonen na je bruiloft, is het goed de waarde van jullie gezamenlijke inboedel opnieuw vast te stellen. Vaak zijn je spullen meer waard dan je denkt. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de Inboedelwaardemeter. Om onderverzekering te voorkomen is het raadzaam om je inboedelverzekering aan te passen. Want als je voor de helft onderverzekerd bent, krijg je bij schade ook maar de helft van de geleden schade terug.
 • Koopwoning. Als jullie een eigen woning kopen, moeten jullie die verzekeren. Dit is een eis die de geldverstrekker stelt. Kies in dat geval altijd voor de woonhuisverzekering met de all-risk dekking, zodat je bij schade niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 
 • Huurwoning. Bij een huurwoning verzekert de verhuurder alleen de kale woning. Alle verbeteringen die jullie zelf aanbrengen en die aan het huis vast komen te zitten vallen niet onder de woonverzekering van de verhuurder. Je doet er verstandig aan je nieuwe vloer, de nieuwe keuken en alle andere verbeteringen aan de woning als “huurdersbelang” mee te verzekeren.
 • Appartement. Wat voor een huurwoning geldt, geldt ook voor een gekocht appartement. De Vereniging van Eigenaren (VvE) verzekert vaak alleen het kale casco van de woning. Net als bij een huurwoning is het verstandig de verbeteringen aan de woning die je zelf aanbrengt te verzekeren als “eigenarenbelang”.
  Rechtsbijstand. Net als bij aansprakelijkheid is het verstandig je rechtsbijstandsverzekering om te zetten naar een gezinsdekking. 
  Controleer of je niet dubbel verzekerd bent. Leg je aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en doorlopende reisverzekering naast die van je partner. Zoals gezegd, is het vaak veel voordeliger om één verzekering te hebben voor je gezin dan afzonderlijke verzekeringen voor elk gezinslid.