Schade melden | Mijn VrijVerzekerd

vrijverzekerd koppel
Veranderingen in je leven:


Ik ga trouwen


Ik krijg een kind


Ik koop een nieuwe auto


Ik koop een nieuwe woning

Ik krijg een kind

Natuurlijk wil je het beste voor je kind. De mooiste kinderkamer, de beste kinderwagen, een verantwoord matrasje, alle aandacht en vooral veel liefde. 

Vrij van alle zorgen


VrijVerzekerd wil jou en je gezin graag vrij van alle zorgen maken. Daarom hebben we onze adviseurs gevraagd om een checklist voor je te maken over de gevolgen geboorte kind voor je financiële situatie.

Daarnaast biedt VrijVerzekerd je een aansprakelijkheidsverzekering en een gezinsongevallenverzekering met de uitgebreide dekking aan. Bij ons zijn bv. zelfs de kosten gedekt van een extra schooljaar in verband met een ongeval. En dat alles voor een zeer lage premie. Bereken gelijk je eigen voordeel of lees meer over onze topdekking.

Gevolgen geboorte kind voor je financiële situatie

  • Ziektekostenverzekering. Meld je baby zo snel mogelijk aan bij je ziektekostenverzekering. Dan hoef je geen gezondheidsverklaring in te vullen.
    Aansprakelijkheidsverzekering. Meld bij je verzekeraar dat je aansprakelijkheidsverzekering aangepast moet worden. Pas op met een (hoog) eigen risico. De premie die je bij een hoog eigen risico bespaart weegt niet op tegen de kosten die kinderen kunnen maken. Denk maar aan de bal door het raam van de buren. Bij ons is de dekking € 2.500.000 zonder eigen risico.
  • Inboedelverzekering. Het is verstandig om het verzekerde bedrag te verhogen als je babykleertjes, een nieuwe kinderkamer of een mooie kinderwagen voor je baby koopt.
  • Pensioen. Informeer bij je werkgever (personeelszaken) of en hoe je het kind moet aanmelden bij je pensioenfonds. Bij sommige pensioenfondsen is een kind automatisch verzekerd voor wezenpensioen; bij andere pensioenverzekeraars alleen als het kindje is aangemeld. Doe dit zo snel mogelijk na de geboorte.
  • Overlijdensverzekering. Nu het over pensioenen gaat, nog een andere vraag om jezelf te stellen. Hoe sta je ervoor, financieel gezien, als je partner iets zou overkomen? En omgekeerd, hoe ziet dat plaatje er dan voor je partner uit, als jou iets overkomt? Als je een eigen huis hebt waar hypotheek op rust, wordt de hypotheek dan geheel of gedeeltelijk afgelost bij overlijden? Is de verzekering op beider leven gesloten of alleen op het leven van jou of van je partner? Als je vragen hebt of een alternatief advies wilt: stuur een mailtje naar info@vrijverzekerd.nl. 
  • Kosten van levensonderhoud. Het is aan te raden om voor jezelf een begroting op te stellen . Om uit te rekenen hoe veel geld je per maand overhoudt, kijk op de site van het Nibud voor een handige rekenmodule. En check op de site van de Sociale Verzekeringsbank hoeveel kinderbijslag je krijgt. Onze tip: als je ziet dat je geld zult overhouden (mede dankzij kinderbijslag), open dan op jouw naam een spaarrekening voor je kind (kan je later op de naam van het kind zetten). Maak een automatische overschrijving per kwartaal (je krijgt kinderbijslag per kwartaal). Zo kom je niets tekort en spaar je ongemerkt voor toekomstige uitgaven.